Combinatul de Carne Nivalli la Ia Mania 2014

05.08.2014 09:15

     Vara aceasta, tradițiile populare și cultura românească şi-au dau întâlnire la FESTIVALUL IA MANIA cel mai mare Festival al Tradițiilor Populare organizat în aer liber, satul Holercani.
      Combinatul de carne Nivalli a participat la cel mai frumos festival al verii, am pregătit multe gustoşenii din carne. Oaspeţii noştri au fost alintaţi cu cel mai gustos frigărui, cel mai apetisant steak, cîrnăciori din carne de porc, cîrnăciori din carne de pui. Toţi doritorii au avut ocazia să cumpere din marele frigider orice produs Nivalli: crenvuşti, salamuri fierte,şunci, salamuri semiafumate, salamuri fiert-afumate, afumături din carne de porc, carne de vită, carne de pasăre, la fel şi noile produse ca Şoricul şi urechile afumate. Cei mici au primit baloane colorate de la Purceluşul Nivalli.
   Dacă ați fost la Festivalul Ia Mania anul acesta, înseamnă că aveți de ce vă aminti. Dar oare ați reușit să treceți pe la toate distracțiile ? Oare ați gustat din toate gustoșeniile și ați negociat toate cele mai frumoase meșteșuguri? Chiar nu v-a scăpat nimic? Cu siguranţă toţi oaspeţii acestui festival nu s-au plictisit deloc.
       De dimineaţă publicul a fost trezit de o fanfară  de fete, de la Holercani. Un ansamblu unic și excepțional, au fost prezenţi în jurul la 130 de meșteșugari,  Târg de gastronomie tradițională care a reunit anul acesta peste 60 de gastronomi. Plăcintele, sarmalele, dulciurile, dar mai ales porumbul fiert și produsele la grătar au rupt gura tărgului. Zona pentru copii a fost plină de distracții variate și extrem de interesante. Doritorii au avut ocazia să participle la atelierul de olărit, atelierul de grădinărit, să brodeze în cruciuliţă, să ţese etc. Anul acesta, în cadrul Festivalului ”Ia Mania” a fost inițiată prima ediție a concursului tinerilor designeri de modă, înspirați din tradiții.


Înapoi la pagina «Stiri»